100, 200, 300, 400, 500 och sedan kommer 500 igen ?

Har ni någon gång betalat för en glass men fått två ?

Det har väll hänt alla att man någon gång har betalat för något men antingen fått för mycket pengar tillbaka eller fått en vara för mycket.
Ett exempel på detta är när Robert förra året ville växla en 500-hundra lapp på Viksbergs golfklubb.
Bollmaskinen på viksberg tar endast emot 10:or. Dagen till ära hade Robert lyckats glömma att ta med sig just 10:or. Därför vart Robert tvungen att växla. Så Robert går upp till kansliet för att växla.

- Hej, jag skulle vilja växla den här så att jag får lite 10:or. Säger Robert och håller fram sin 500-hundra lapp.
Kassörskan tar emot pengasedeln, lägger ner den i kassan, och börja sedan lägga upp 100-lappar medans hon räknar högt.

- 100
- 200
- 300
- 400
- 500
- Går det bra att du får 2 tior och 4 tjugor ? 
 
- Ja tack det blir bra. Svarar Robert.
 
- 10
- 20
- 40
- 60
- 80
- 100. Säger kassörskan.
Sedan lägger hon ihop de 500 kronorna i 100 lappar och de hundra kronorna i 10:or och 20:or och ger över de sammanlagt 600 kronor till en leendes Robert.  


Idag inträffade dock en mindre glädjande händelse när jag satt på Mcdonald's och åt middag.
Jag hade beställt in en "lilla menyn" med cheeseburgare.
När jag tagit en tugga utav min cheeseburgare kände jag en hemsk smak och insåg då att jag hade glömt bort att ta bort gurkan från hamburgaren. 
När jag äntligen lyckats spotta ut den äckliga substans ur min mun på ett så snyggt sätt, att jag inte förstörde matlusten för resten utav gästerna. Såg jag att det inte bara var en gurk-skiva. Det var TVÅ !
Snabbt insåg jag att det fanns två sätt att se på det. Antingen var det någon anställd som råkat lägga in två skivor gurka i just min burgare. Eller så är det någon som verkligen hatar mig ordentligt, och valt att försöka trakasera mig på absolut värsta sätt.
De flesta har antagligen sätt vad det sägs att ungdomar i USA som praoar på Mcdonald's gör med hamburgarna. 
För de som inte vet så  sägs det att de spottar i hamburgarna. 
Jag har nu en hel del misstankar om att det är någon som har bestämt sig för att ta det jävulskapet till en ny grad. Genom att lägga extra gurkor i hamburgarna.
Jag menar finns det något värre än gurkskivan på Mcdonald's hamburgare ?

//Robin

Betyg & Ragnhild

Hej!
Igår fick jag reda på några av mina betyg och vad glad jag blev. Det var nästan lika skönt att få höra betygen i Ma, Sv &slöjd som att ta av sig golfskorna efter nio hål, som jag nämt tidigare tror jag :D.
I Ma hadde jag höjt mig från VG -> MVG, Sv från G -> VG och i slöjd FRÅN G -> MVG XD.

Anyway idag så var det äntligen dags för att köpa blommor till Ragnhild för hon har gett oss så mycket glädje och godis så man drunknar. Fast ingen tackar henne riktigt så idag tänkte Jag, Robin, Klara & Elsa köpa blommor.
Vi gick ner mot centrum och Erik & William var med också men de var inte med på blommorna caz de har jue riktigt inte liksom franska på samma sätt om jag formuler det så i en patenterad form liksom hallå.
Men vi gick mot centrum iaf och vi köpte glass på donken elr som ungdomarna kallar det i Danmark "Mac D" och köpte glass. Alla tänkte köpa Mc Flurry Bilar men Erik Och William fick sina glassar först och det var marschmellows (elr hur man stavar det) istället för bilar och det var en sås som såg ut som snor ( 'o'  )

Vi såg att glassen var mindre god direkt så alla bytte inställning och tog Mc Flurry Smarties istället förutom Klara som tog nån budget glass som var hård typ :S.

När vi hade ätit klart glassen så gick vi mot blomster stånden och tittade på lite fina buketter.
Vi tittade runt lite och då såg man en stor Glödlampa som kom upp ur Robins huvud " De här blommorna var ju fina" och de var typ jätte fula, de var polka gris färgade (  ' o '  ).
Vi bestämde oss för att köpa en bukett som såg fin ut.




Allt för mig!

//Robban

Den Nya Designen

Ännu en ny Design !! Jag måste ju medje att jag inte är lika nöjd med denna som den tidigare. Denna känns lite för hipp för mig och Robert.. Vi är liksom inte så coola som designen ger intryck utav att vi är.
Jag tror att jag imorgon ska överlägga med min käre kompanjon över hur vi ska gör med designen.
Kanske att det kan vara hans tur att börja mixa med dessa rent ut sagt jävla kodmallar.
Fast när han inte orkar sätta sig ner i 10 minuter och skriva ett inlägg. Så tror jag inte att han orkar sätta sig ner i en timme och försöka förstå sig på de konstigaste tecknen i hela världen.

Men ni får ju gärna slänga in en liten kommentar om vad just ni tycker om den nya designen ?
Är den bra eller dålig? Kanon eller kalkon ? Robin eller Robert.
Ni får själva avgöra vilken betydelse Robin respektive Robert har i just detta sammanhang.

//Robin

Jag har alltid tyckt att Rubrik är överskattat......

Vad är nu detta ? Kan det vara sant ? Jora det är det !
Robert har skrivit två inlägg i rad ! Detta är första gången i robinochrobert.blogg.se's historia som Robert lyckats klämma fram två inlägg efter varandra ! Jag (Robin) firar detta med att lyfta på hatten och glatt ropa "Tjohej" !

Nu har jag ännu en gång fått en riktig snilleblixt över hur vi (Robin&iblandRobert) ska locka fler läsare till våran för tillfället inte speciellt vackra blogg.
Appropå det så är vår design på gång, Jag lovar !
Tidigare har tankebanorna gått lite mer åt att vi ska berätta om vad som händer i våra SUPER spännande liv. Eftersom att vi fortfarande inte lyckats få fler läsare är det bara för mig och Robert att inse, att vi inte har specielt spännande liv. Men nu har alltså jag kommit på en ny taktik.
Jag (eller Robert) ska skriva om våra läsare !
Vi ska med den senaste tekniken lyckas leta upp vilka som är våra trogna läsare och sedan skriva om dem. På så sätt kommer de känna sig delaktiga i innehållet i våran blogg. Dessutom kan de då tipsa sina kompisar att läsa det vi skrivit om dem. Och då får vi ju ännu fler läsare och då kan vi skriva om dem, och sen kan de berätta för sina vänner om vår blogg, och då får vi mer och mer läsare, och snart är vi sveriges största bloggare !

Så jag fick idag veta utav en liten fågel att en viss Fredrik läst våran blogg !
För er som inte har en aning om vem Fredrik är, så kan jag berätta att han är en super skön kille som spelar teater och älskar godis. Det var förra fredagen som jag för första gången träffade Fredrik. Jag hade varit och kollat på Klara och Elin's teater. När det var dags att gå hem, gjorde jag sällskap med Klara, Elin och Fredrik. 
Jag kände ganska snabbt att Fredrik var en härlig kille. Därför bestämde jag mig för att bjuda lite på den stora godispåsen jag hade i näven. Något jag tror att Fredrik uppskattade.


//Robin

Rix-Fm Äventyret Del 2

Här kommer nu den spännande fortsättningen på min och Klaras otroligt spännande resa.
Som en del utav er har sett så har det funnits två filmer som kanske, kanske, kanske kan ha givit några ledtrådar om vad jag nu tänker berätta om. 

............
Så, med ett brett leende på läparna och med den stolta vetskap om att vi nu fanns med på Amy Diamond´s personliga kamera, traskade jag och Klara vidare. Vi fick då syn på att Tele2 hade en tävling där man kunde vinna vip-platser till efterfesten. Så med raska steg började vi gå dit.
Men vi hade inte ens hunnit halvvägs förns någon  ropade

- Hej ! Ursäkta skulle inte ni vilja skicka en kärlekshälsning ? 

Både jag och Klara vände oss på en femtioöring. Där stod en kvinna med vita kläder och texten Pågen skrivet i rött. Hon var i cirkus 25-års åldern och såg allmänt trevlig ut.
Jag och Klara tittade snabbt på varandra, efter en stund bröt jag tystnaden och sa snällt att vi kanske kommer senare. Jag sa det på det där sättet som man gör när man egentligen menar att - Om hela världen förutom just ert tält brinner ner, så kommer vi kanske att börja fundera på att komma. 
Hursomhelst så gick vi fram till Tele2's tält och deltog i tävlingen. Jag kan avslöja att varken jag eller Klara vann. Men vi är inte deppiga för det inte ! Efter att deltagit i tävlingen (som var en sorts tipspromenad med frågor i svårighets-graden som 5-åringar utan problem skulle klarat av). Gick vi tillbaka dit vi tidigare stått. Vi tittade oss lite runt och såg då Pågen's tält. 

Ska vi kolla vad det är frågade jag skeptiskt. 
... Jaa... Varför inte ? Fick jag till svar. 

Så med skeptiska steg tog vi oss fram till Pågen's tält. 
En man med kort blont hår och en likadan vit Pågen-rock. frågade på riktiig skånska om vi ville vara med och tävla. 
Eftersom att jag hade stora problem att förstå vad han sa så kan nog min beskrivnig utav vårat samtal vara ganska diffust. Specielt eftersom att jag själv inte ens är helt säker på vad han sa. 
Enligt Klara förklarade han att tävlingen gick ut på att man inför en kamera skulle läsa upp en kärlekshälsning. Sen skulle en jury utse en vinnare. Och ALLA bidrag skulle läggas upp på Pågens hemsida.
Klara hade uppenbarligen inga som helst problem att förstå vår vänn från sveriges nedre delar, och fick därför agera tolk.
Hursomhelst så såg jag på Klara att hon inte såg direkt super sugen ut på att skicka en kärlekshälsning.
Därför ställer jag mig upp på scenen helt utan en tanke på vem jag ska skicka min kärlekshälsning till. Efter en stund hör jag en stämma säga på skånska. - Ja, du kan köra nu.
Det första jag kommer på att säga var.

- Ja hejsan Pågen's kamera jag skulle bara villja skickan kärlekshälsning till den här underbara tjejen.
Varpå jag höll upp min signerade Amy skiva. Sen fortsatte jag - Och såklart till mina kära föräldrar, som jag älskar väldigt mycket. 

Det var inte förns jag redan stigit av scenen som jag kom på den fenomenala ideen att skicka Erik's dikt till Nelly som en kärleks hälsning. Varje gång jag träffat på Nelly efter det att jag skrivit dikten, har jag passat på att läsa upp den. Varpå hon rodnat och sagt åt mig at Hålla käft för i helvete !
Så för att ta mitt sattyg ett steg längre tänkte jag att jag nu skulle kunna läsa upp den som en kärlekshälsning eftersom att den då skulle hamna på Pågens hemsida och nå ut till ännu fler personer.  Så jag stiger ännu en gång upp på pågens lilla scen och framför med stor inlevelse "Erik's dikt till Nelly". Som ni kanske hör på filmsnutten så får jag stående ovationer utav både Anders ("Skåne mannen") och den skara på cirka 15 personer som hade ställt sig för att kolla på mig när jag berättade min kärlekshälsning till Nelly. Smått generad drog jag med mig Klara bort från den skara som stått och lyssnat. 

Efter ett "kurr" från varsin mage bestämde vi oss för att ta något att äta. Så vi började styra stegen mot resturangernas resturang.
Väl på Mcdonalds sa jag till Klara att hon bara måste köpa en Mcflurry deluxe. Något hon senare gjorde och det syntest tydligt på hennes ansiktsuttryck att hon älskade den. När jag precis ätit upp min sista pommes frites och druckigt min sista klunk Cola. Kände jag att mobilen började vibrera i fickan. Efter en snabb titt på skärmen så säger jag till Klara - Det är Kina som ringer !  Nummret som ringde var nämligen något som såg ut att komma från just mittens rike (040323875)

- Ehh...Hej..Det är Robin säger jag lite försiktigt.  - Hej det är Anders som ringer. Du har vunnit !  Det var endast tack vare den starka skånska dialekt som jag förstod att det var mannen från Pågen jag pratade med. - Skojar du ?
Fullkomligt skriker jag så att alla på Mcdonalds kollar på mig. - Nej ! Du vann ! Du måste komma hit nu !

Att jag först han förklara för Klara, att hon fick ta med sig sin mat och packa ihop, för vi var tvugna att springa, och sedan att vi båda lyckades ta oss till pågen's tält på mindre än en minut är något som för mig fortfarande är svårt att förstå. När vi väl kom fram fick jag ett gäng grattis-önskanden och fick efter det ta en kort där jag höll upp en sån där jätte chek som de brukar få när man vinner på vem vill bli miljonär.  Efter det blev vi bjudna på en varsin muffin från Pågen. Anders kommer sedan fram till mig och förklarar på sin charmiga skånska att jag vunnit en årsförbrukning utav Pågen produkter !  Så det är bullfest hemma hos mig nästa söndag. Alla läsare är bjudna !
Nu har jag alltså ägnat nästan två inlägg till attt berätta om vad som hände den där molniga söndagen inne på Kungsan, och jag har ännu inte skrivit ett enda ord om själva festivalen. Men det ska det bli ändring på nu !  Startfältet hade en stor variation och erbjöd allt från Kate Ryans starka stämma till Gert Fylking's lite mer falska. Bäst för kvällen var utan tvekan 

Kate Ryan - Desenchantee
Amy Diamond - What's In It For Me
Sanna Nielsen - Nobody Without You 
Jason Mraz - Im Your's  

Något både jag och Klara enkelt kunde konstatera på tåget hem var att Sanna Nielssen är en enormt underskattad artist. När man tänker på henne tänker man att hon är en typisk "Melodifestivalen artist" som bara har haft några hits varav alla har varit med i Sveriges största melodi tävling. Men så är det inte ! Sanna var otroligt grym live och spelade upp två låtar som varken jag eller Klara tidigare hört. Men de var båda helt fenomenala.  En annan som var helt fenomenal var Jason Mraz. När han spelade I'm Your's och hela Kungsan sjöng med. För att citera Benner - Inte ett öga var torrt.

Överhuvudtaget var kvällen extremt lyckat och den skulle inte kunnat blivit bättre.


//Robin

Golf :D

Hej!
Igår var jag, William, Nille & min broder ute o spela golf på den fina golbanan Viksberg.
allt började bra på golfbanan jag började med Bogey (1 över par).
Sen efter det hålet började allting skita sig rejält utslagen blev korta och jag blev bara sur på mig själv för jag kunde ha spelat 100 ggr bättre.
Jag började längta till nians hål för där är det jue snart slut på örsta nio så man få gå till den asdyra kiosken och köpa mat/fika.

Det är så himla dyrt där asså här är en kort prislista på lite varor där.

Korv med bröd - 15 kr
Toast - 25 kr
Dricka/läsk - 25 kr (50 cl)
Powerrade - 30 kr
Kexchoklad (100 g) - 15 kr
Mazarin- 15 kr
Kanelbulle- 15 kr
Delicatoboll - 15 kr
(Lite små dyrt sådär va ?)

Som ni kanske har läst och hört tidigare är jag och Robin väldigt penga sugna så vi har kommit på lite idéer som ska göra oss rika snabbt. Tex att åka till USA och stämma folk hela tiden :).
Men nu är det så att vi funderar på om Viksbergs GKär en allmän plats. Om det är det så tänkte vi sätta upp en kiosk brevid där vi tar allting typ 10 kr billigare på det sättet skulle vi bli rika snabbt o enkelt, elr hur?
 
Allt för mig !

//Robban

Leifing [ Lejjfing ]

Hej!

Dagen har gått utmärkt och jag lekte på Fysiken när jag skulle möta Wille i en frågersportstävling.
Jag började perfekt satte 3/3, Wille med.
Men sen kommer frågan som är den som gör att jag övertar tronen.

Erik - Vid vilken gräns börjar smärtgränsen ?

Den här var liksom det första vi fick lära oss, och för att inte den andra skulle säga efter den andra hela tiden så skrev vi på varsitt papper.

Svaret är ju såklart vid 130 + dB.
Jag skrev klart utan vara stolt över mig själv för jag visste att den här kunde Wille också.
Jag tittade till wille (tjuvtittade) eftersom han hade skrivit ovanligt länge.
Min syn uppfattade det som han hade skrivit det i 20 000 Hz (Hertz) och det är ju liksom på helt fel område.
Jag skriker av glädje för jag upptäckte att Wille hade gjort bort sig och att jag tog över ledningen.
Alla började skratta åt Wille, men Wille förstod inte vad som hade hänt.

Jag sa till Wille att det där är jue där Ultraljudet uppstår, svaret är ju 130 + dB.
Wille påstår att han skrivit fel men ursäkten godtas inte av den strikta domaren Erik.

När det är dags för final är ställningen.

Robban - 10
Wille       - 9

Vi satsar våra poäng och vi satsade båda 8 pinnar därför har ju jaglite övertag eftersom han måste ha rätt och jag fel.

Frågan lyder : Hur går det till när vi uppfattar ett ljud.
Jag skriver långt och länge, Wille säger - Är du inte klar snart ?
Jag är stolt över mig själv över mitt långa och utförliga svar och Domaren Erik får problem för Wille vill ha extra poäng för att han skrev att vattnet i trumhinnan börjar bilda vågor (Det är så klart helt fel som vanligt med Wille)
Erik tog hjälp av läraren Anita, så vi läste upp våra svar och hon betygsatte våra svar.

Wille - G
Jag - VG :D
Wille tog emot förlusten som en man och grattade mig till vinsten........... NOT!!

Anyway vi fick sluta tidigare från musiken så jago Scheff (Jeff) fick idéen att Leifa, det är när man går sjuukt långsamt hela tiden.
Vi var bestämda och vi började Leifa, det tog sån tid att Jimmy & Erik gick och köpte tuggummi medans vi fortsatte, när Erik kom tillbaka hade vi kommit ca 20 M :P.
Erik tänkte att vi skulle börja ta tid på oss.
Vi gick 20 M på 6:23 och med mina matte skills så räknade jag ut att vi gick ungefär 0.2 km/h. Om nån ser att det är fel så kommentera gärna och inga kommentarer du blir faktiskt 0.235456 km/h, de är bara onödiga.
Sedan tog han tid igen när vi skulle Leifa 43 M. Jag och Jeff fick tid att titta till omgivningen lite extra på de 14.34 minutrarna vi gick 43 M på.
Om någon orkar räkna ut hur snabbt det är så kommentera gärna. För jag har ett liv och det består inte av att räkna ut hur snabbt jag och Jeff Leifar.
Vär vi kom till mållinjen så förstod vi att vi inte skulle hinna till nästa lektion eftersom vi hade gått ca 500 M på 51 Minuter för vi fick i stort sett håltimme på musiken.
Vi började gå vanligt och guuh vad snabbt det gick :p.
Det var en känsla som inte går att beskriva hur sköönt det var. Dock inte lika skönt som att ta av sig ett par golfskor i storlek 39 när man har 43 efter nio håls golf.



Allt för mig !

//Robban

Grattis Klara !

Stort Grattis till Klara som idag fyller byxmyndig !

Jag tror att jag tar och suger på karamellen Rix Fm festival del 2 ett litet tag till.
Så ni läsare får hålla ut ett litet  tag till. Jag ska dock försöka klämma in ett inlägg imorgon i mellan all min plugg-tid,  och vem vet kankse det inlägget blir just del 2 på mitt och Klaras spännade äventyr !
Ni läsare som verkligen längtar tills ni får läsa del 2 kan ta och titta på dessa videos jag bifogar i detta inlägg.
De berättar ganska mycket om vad den andra delen kommer att innefatta






Mm.. Sug på den ni !

//Robin

Rix-Fm Äventyret Del 1

För 2851200 sekunder sedan avlade jag ett löfte. Ett löfte som jag nu 33 dagar senare måste bryta. Dock är 33 dagar en väldigt lång tid, specielt om man under den tiden förbjuds att prata om en sak som man vanligtvis pratar väldigt mycket om. Det flesta nyårslöften bryts efter endast 3 dagar, därför är det ändå med en nypa stolthet som jag nu bryter mitt löfte som jag ändå lyckats hålla 11 gånger längre än de flesta nyårslöften. 
En del utav er kanske har funderat ut vad det är för ett löfte jag syftar på, andra inte. Här kommer det. 
(Djupt andetag) 
Amy Diamond ! 
Sådär. Nu har jag gjort det !  Anledningen till att jag i princip har tvingats bryta mitt löfte är nämligen detta.  


Som ni ser så är det en tvätt-äkta bild på mig och Sveriges musik drottning # 1
Nu kanske ni undrar hur jag helt plötsligt befunnit mig vid sidan utav denna superkändis.

Det ska jag förklara !

Det hela startade en molning torsdag. Fåglarna sjöng, blommorna doftade gott, och världen var i allmänhet på sitt bästa humör.
Jag och Klara hade sedan länge bestämt att vi skulle gå på Rix Fm Festival, dock var det osäkert om vi skulle få sällskap utav antingen Elsa, Therese eller Elin. 
Klara och jag både hoppades och trodde att våra kära vänner skulle inse att de inte kunde lämna oss och att de därför skulle följa med. Men när vi stod nere i Huddinge centrum med endast 3 ynka minuter på oss att springa till tåget. Så stod det ganska klart för oss att de inte tänkte följa med. Efter ett förgäves försök att övertala dem att följa med fick vi fullkommligt rusa till tåget. Våra giraffben kom nu väll till pass, och på bara några sekunder var vi uppe vid spärrarna. Vi var precis påväg att gå igenom spärrarna när vi ser tåget retsamt överge perrongen och lämna oss där med vetskapen om att det nu kan bli tufft att hinna till våran stora idols skiv-signering. Efter en kort pratstund med Elsa och Therese återvänder vi till stationen. Denna gång är vi där i god tid och sätter oss sedan på tåget.

Jag kände redan från början utav resan att jag inte riktigt hade "super" koll på vart vi skulle. Därför la jag mig lite i bakrunden och lät Klara leda stegen mot Rix Fm.  Klockan 16.01 stapplar vi frustandes in på Kungsträdgården. Snabbt letar vi upp "lilla scenen", där Amy skulle ha skivsignering. 

Endast ett antal sekunder efter att vi fått syn på "lilla scenen" så ropar konfereraren 
- Ge en stor aplåd till Amy Diamond ! 
Upp på scenen kliver då, med ett stort leende på läpparna allas vår favorit tjej, Amy.
Jag och Klara ställer oss i kön för att kunna få en singel signerad. Framför oss i kön står en hel drös småtomtar i den ringa åldern 10. 
De personer som var precis framför oss i kön var en cirka 11-årig flicka med sällskap utav hennes 30-årige far. Vardera hade en hel map med Amy-bilder, som de ville få signerad utav sveriges klaraste lysande stjärna.
När det äntligen var Klara som stod längstfram i kön fick jag agera kameraman.     
 
Visst lyckades jag bra !?

Efter det var det som sagt min tur att få träffa Amy.  När hon frågade vad jag hete (så att hon skulle veta vem hon skulle skriva autografen till) funderade jag ett tag på att skoja till det lite med att svara jag heter Robin. Vad heter du ? Efter nogrant övervägande bestämde jag mig för att endast säga mitt namn. 
Med två stora leenden på läpparna och en varsin signerad singel i handen steg vi av scenen.
Vem får jag då syn på om inte Amy´s bäste vänn ? Med ett försök att imponera på Klara säger jag

Men kolla Klara ! Där är ju Amy´s bäste kompis !
Klara - Var ?
Jag - Där ! Hon som står och fotograferar.
Klara - Jaha. Vad heter hon.
Detta var något jag väldigt gärna ville svara på, eftersom att jag kände att det skulle vara pricken över i:et. Då skulle jag inte bara känna igen henne efter att endast sett en bild av henne på Amy´s blogg, utan jag skulle dessutom komma ihåg hennes namn. Det som var så jobbigt var att jag verkligen hade det på tungan men kunde inte riktigt få fram det.

So.. Sophia... Försökte jag trevandes trots att jag visste att det var helt fel.
Klara - Ska vi fråga ?
Jag - Absolut.

Jag rör mig långsamt fram för att fråga. För att få lite extra tid att tänka ut vad jag ska säga låtsas jag knyta skosnörena. När jag knytit skorna i nästan 2 minuter börjar Klara ge mig konstiga blickar, därför ställer jag mig upp. Helt utan en aning om jag vad jag ska säga går jag fram till Amy´s vänn med tanken att jag får improvisera.

- Ursäkta....Fotograferar du åt Amy frågar jag på impuls
- Ja det gör jag svarar den hittils okände flickan
- Okey.. Ska biledrna upp på hennes hemsida ?
 - Nja kanske det här är hennes personliga kamera.
- Okey.. Ehm.. Vad heter du ?
- Hannah...
- Okey tack.

Trots det extremt pinsamma samtalet, där jag måste låtit otroligt korkad. Känner jag mig ändå lite stolt att jag vågade fråga.
Plötsligt får jag en snilleblixt. Jag vänder mig om mot Klara och konstanterar.

- Det var Amy´s personliga kamera...... Om Hannah skulle ta kort på oss så skulle vi vara med i den....
  Ska vi fråga om hon kan ta kort på oss ?
Klara - Absolut !
Modiga som vi är går vi fram till Hannah ännu en gång. Jag harklar mig och frågar med mina hundvalps ögon

- Tror du att du skulle kunna ta kort på oss ?
Hannah - Ja, Okey.

Så nu kan jag och Klara skryta om att vi faktiskt finns med i Amy Diamond´s personliga kamera !
Hur stort är inte det ?


Min signerade singel som jag krampaktigt höll i, hela kvällen under Rix-Fm festival.

To be continued......... Slut på del ett utav mitt och Klara´s Rix Fm äventyr.

//Robin

Japaneser är allt roliga.

Denna film blev idag utsedd till dagens youtube film på bröderna Schulmans sajt, 1000apor.
Efter att kikat på den så har jag inga som helst problem att förstå varför. Jag är inte den som vanligtvis skrattar så mycket att jag börjar gråta. Men efter att ha sett detta klip så fullkommligt forsade tårarna ner.
Filmen är en japanesisk "dolda kamran" film.
Tänker er Japaneser iklädda endast en handuk, som sätter sig ner för att få massage i en massagestol. Men får en mindre trevlig överraskning och plötsligt befinner de sig vid ett ställe där man helst vill ha lite mer kläder på sig.



//Robin

Mia´s Bubbla

Jag och Erik brukar turas om att skjutsa varandra till våra innebandy-träningar. På senaste tiden har det blivit så att jag kört dit och Erik hem. Okey, vi har ju inte kört utan det har varit våra föräldrar som kört, men jag tycker ändå att jag och Erik kan ta åt oss äran för skjutsningen.
Nu kanske ni undrar vart jag vill komma med denna information. Jo, det är så att Eriks mamma Mia kör en grå bil av modellen "bubbla".
Jag antar att en del utav er läsare inte har en aning om vad jag menar med "Bubbla", därför har jag ännu en gång plockat fram mina paint-kunskaper och ritat en bild. Bilden föreställer Mia´s bil och bredvid står det en normal-lång människa för att visa storleken på bilen.

För de som undrar så har mannen två olika skor på sig.  Och har alltså inte klivit i en målarburk eller något i den stilen.
Mia älskar sin "bubbla", lika mycket som hon älskar sina båda barn Erik och Karin.
Varje gång hon kör så strör hon under större delen utav resan lovord över hennes kära "bubbla".
Jag svarar med att säga att "bubblan" är liten, trång och obekväm. Dessa ord är något som tagit ganska hårt på käre Mia.
Idag när hon körde hem och som vanligt hyllade sin "bubbla", sa jag ett par väl valda ord om vad jag tyckte om hennes magnifiiiika bil. Detta var det som tillslut fick bägarn att rinna över för Mia. Hon vände sig om i bilen och nästintill skrek  - Du ska passa dig, annars kanske inte du får följa med nästa gång jag ska hämta!!! 
Rädlsan utav att tvingas promenera på kvällen, från tomtberga hem i regnet har fått mig på bättre tankar.
Därför tänker jag tillägna detta inlägg till Mia´s SUPER DUPER "bubbla"

//Robin


Designen

RobinochRobert är som ni kanske kan se förtillfället under uppbyggnad.
Det var jag (Robin) som råkade förstöra hela våran design. Och det var inte för att jag var klantig utan det var ren otur!
Hursomhelst jobbar jag febrilt för att fixa vårat lilla problem. Som tur är lär väll Robert hursomhelst inte märka något, då han aldrig är inne på sidan.
Om någon utav er läsare är bra på blogg design, så får ni gärna kontakta oss på [email protected]. För som ni ser är jag helt värdelös på detta.

Så jag tänker att jag sätter in en kontakt annons här så får ni höra av er om ni är intresserade.

Vi söker dig som är tekninsk och har god kunskap inom blogg-design.
Du ska vara tillgänglig 24 timmar om dygnet i fall en krissituation skulle uppstå.
Du ska vara villig att jobba gratis. Du ska även ha en god humor, och vara allmänt trevlig.
En god musiksmak uppskattas dessutom.
Om du uppfyller dessa krav hör av dig !

Mvh // RobinochRobert.blogg.se


Grattis Elin !


Vi på RobinochRobert.blogg.se gratulerar tussenfalt till Elin som idag fyllt 15 !!!

Nu kan jag äntligen pusta ut !
Nu har nämligen Elin stigit in i en lite mognare ålder. 15 är ju nämligen den åldern då man tar ett ganska stort steg mot vuxenhet. 
Det är då som man lägger nappar och blöjor på hyllan, och istället ägnar sig åt lite mognare saker som att suga på tummen och sitta på potta.
Så nu behöver inte jag ensam, vara den ansvarstagande när jag, Elsa, Therese, Elin och Klara umgås, nu får jag ju dessutom hjälp utav Elin, Tillsammans tror jag att vi ska kunna få stop på Klara, Therese och Elsas barnsliga fasoner. Nu är vi trots allt, två som kan säga åt dem på skarpen om de t.ex. skulle starta ett matkrig eller kanske börja färga varandra med maskrosor.

Jag, Elsa, Therese och Klara hade förberett oss med ballonger och godis-klubbor i hundratal. Tanken var först att vi skulle stoppa in godis-klubborna i ballongerna och sedan blåsa upp dem. Tyvärr gick den planen i backlås. Det stora problemet var att klubborna var extremt svåra att få in i ballongerna och att ballongerna lätt gick sönder. 
Så istället gömde vi oss bakom en vägg och slängde ballongerna på henne, varefter vi började sjunga. 
Mitt emot oss stod då en otroligt chockad men glad 15-årig Elin.

I Torsdags var jag otroligt lustig. Jag var så lustig att jag för ett tag funderade på att byta namn till Björn Gustafsson. (Dock är det inget som är gjort ännu, och om jag skulle göra det kommer jag att meddela er läsare omgående).
Jag ska för er läsare berätta mina lustigheter så att ni själva kan få er en uppfattning utav min humor. 

Min Rolighet # 1 -
 
Jag, Klara, Therese och Elsa går igenom centrum på väg hem från skolan.
 Klara som leder sin cykel, har för tillfället inget att göra därför plingar hon 
 för skojs skull på sin ringklocka. Efter en stund är det en annan klocka som 
 börjar plinga, nästan som om den svarar på Klaras plingande
 Alla kollar lite och upptäcker då en man som står cirka 10 meter 
 bort och plingar på en ring klocka och vinkar lite glatt. 
 Då säger jag - Kolla Klas, din cykel har fått napp ! 


Min Rolighet # 2 - .

Klara och jag traskar tillsammans förbi ett utav Klaras grannhus. 
Precis bredvid huset sticker ett litet vitt rör upp från marken. Jag går raskt 
 fram för att undersöka denna underliga sak, jag upptäcker då att det ligger en kotte
i det vita röret. Jag ropar sedan till Klara - Det ligger en kotte här, han kanske bor där !






Min Rolighet # 3
        
     
  Jag tror knappast att bilden behöver en förklaring.
   Alla kan nog se att detta är en bild på min bäste vän.

//Robin

Professor Porkolab

Den dagen då jag står där, utan pengar och utan hem.
Den dagen då jag är helt ensam, utan någon som älskar mig
Den dagen då jag kört Robinochrobert i botten och Robert börjat hata mig för det.
Den dagen som aldrig kommer att inträffa !

Jag har nämligen säkrat min framtid genom att skaffa ett framtida jobb. 
Utan att ens gå på en jobbintervju har jag skaffat mig ett jobb som många andra skulle ge sin vänstra hand för att få. 
En del utav er läsare kommer snart att kunna se mig på min arbetsplats. Jag ska nämligen få arbeta som mattematik lärare på Tomtberga skolan och även på Huddinge gymnasiet. Så om ni har något otalt med mig är det bäst att ni är väldigt snälla och smörar ordentligt, annars blir det ett IG !
Och för dom som vill veta så föredrar jag röda äpplen framför gröna.

När jag i torsdags skulle hjälpa Niclas med ett tal som han inte förstod, insåg jag till min stora förvåning att mina förklaring var både rimlig och lätt förstålig. Efter en snabb titt i facit kunde det även konstateras att den dessutom stämde. Efter det var det Erik som behövde hjälp, även denna gång lyckades jag på ett mycket bra sätt förklara och hjälpa. Efter mina genomgångar fick både Erik och Niclas sätta ett betyg på mig som lärare. De båda gav mig glatt    (5 RR symboler). Vilket är det högsta betyg som någon någonsin fått.
Det var Carin som efter att ha sett mig i action erbjudit mig en plats i lärarstabben. Planen är att jag och Carin ska vara arbetskamrater och att jag ska ta 60 % utav hennes lön.
En så länge har jag inte fått mina arbetuppgifter men mitt förslag är att jag ska sätta betygen och Carin ska undervisa. Så det är alltså jag som kommer att få göra det tunga arbetet med att kugga de man inte tycker om, skriva MVG till alla sina vänner och äta upp alla gåvor från elever som vill bättra på sitt betyg.

//Robin 


SOvmorgooon XD

Hej
Igår så fick jag redo på att vi inte skulle ha ngn engelska idag så vi skulle börja kl 10.20 med slöjd.
Jag gick upp kl 08.00 och åt frukost sen tittade jag på TV, jag kollade på The Voice morgon typ elr nåt heter det iaf.
Jag hasade mig mot kylskåpet för att ta ngt att dricka men till min stora förvåning fanns det bara MJÖLK, och jag verkligen hatar mjölk de är så äckligt speciellt med kall mjölk.

Klockan slog om till 10.00 ganska snabbt och jag packade innebandy sakerna och jag gick mot skolan.
När jag kom dit så satte jag mig ner och då kom fredrik vi började köra Minigolf BT (Det är minigolf som man kan spela mot varandra på mobilen via Blåtand). Vi spelade och fredrik var hur dålig som helst, men sen ringde Nille och sa att vi hade håltimme så vi skulle börja 11.40.
Jag blev as-lack för om jag hade fått reda på det tidigare så hade jag kunnat sova tills 11.00.
Vi gick ut för att spela fotboll men ingen kom på vad vi skulle göra så där gick det ungefär en halvtimme innan vi bestämmde oss för att spela match.

När vi spelade match så sprang jag runt med mobilen i handen för att jag fick sms hela tiden, sen skulle fredrik skjuta då hoppade jag upp för att blocka då träffade han min hand och mobilen flög iväg ca 10 M i gruset den landa mobilen fick fullt med sand i sig och det blev repor överallt så nu är min mobil lite sådär smårepig.


Allt För Mig!

//Robban
 

Skojakten... Alice, Therese, Klara Och Moi

Den här helgen har jag länsat alla stockholms skobutiker i jakten på ett par nya skor. Mina nuvarande skor är det stora hål i  och dessutom är större delen utav sulan borta. Därför kändes det ganska viktigt att hitta ett par nya. 
Som alltid när jag ska köpa skor är inte problemet att hitta ett par skor jag tycker om, problemet är att dom jag tycker om aldrig finns i min storlek. 
Så efter det att jag hittat en model jag gillar tvingas jag och den olyckligt lottade person som ska hjälpa mig med valet utav skor åka igenom halva stockholm.
Efter att utan lycka sökt igenom huddinge så bar det av till skärholmen. Där kollade vi igenom alla tänkbara affärer som säljer skor. Inte en enda utav affärerna hade just den modelen jag letade efter. Då vi skulle överge skärholmen och istället åka till farsta hittade jag ett par andra skor jag tyckte om. Efter lite tänkande och lite testande blev det dem vi köpte och därför kunde vi sedan åka hem.

På kvällen fick jag ett trevligt besök utav Alice, Therese och Klara.
Jag hade sett varken Klara eller Alice på jätte länge därför kändes det extra roligt att få träffa dem.
Det blev en rundtur i huset, då ingen utav dem har varti hemma hos mig sedan jag flyttat. Det som förvånansvärt var det rum som blev mest inspanat var toaletten.
Det käns lite sådär att mina kära vänner kollar in i vårt badrum i 10 minuter, medans de endast kastar en snabb blick över mitt välstädade, fina rum och säger - Jaha och sedan går vidare.
Efter rundturen satte vi oss på våran altan och åt morötter, gurkor,chips, dipp och drack läsk. 
Dessutom pratade vi och sjöng en del.
Eftersom att jag bryr mig om er läsare så mycket har jag lagt upp en film från gårdagen. Det var Klara som filmade medans jag och Therese gjorde konstiga röster och Alice satt mest och skrattade.  
Enjoy !!!





//Robin

Världens Hemskaste Program

Det nya underhållningsprogrammet, Sanningens Ögonblick, startade på kanal 5 för drygt en vecka sedan. Det  måste vara det hemskaste programmet svensk tv någonsin producerat.
Här tvingas vanliga människor svara på otroligt jobbiga och personliga frågor för att få pengar. Med hjälp utav en lögndetektor får man fram om det antingen är ett korrekt svar eller om det är ett falskt svar.
Desto fler frågor man svarar på desto mer pengar får man. Frågorna kan handla om nästan vad som helst och är nästan alltid enormt avslöjande och personliga. När man svarat på 21 frågor har man skrapat ihop till 500 000 svenska kronor. Men om man svarar falskt på bara en enda fåga så får man gå hem tom hänt

Idag satt jag, mamma och Benner och kollade på just Sanningens Ögonblick. Där var det en kille vars namn var Linus som tävlade, Linus var runt 25, och i publiken satt hans morbror, bäste kompis och hans flickvänn. 
Programledaren Pontus Gårdinger ställer ett par frågor och sedan börjar själva programmet.

Den första frågan löd - Anser du att du är pålitlig ?
Där svarade Linus - Nej (Svaret var korrekt) 

Efter det löd en hel hop rent ut sagt skit jobbiga frågor.

Andra frågan var - Anser du att du har kompisar som har en snyggare flickvänn än du själv har ?
Linus tänkte ett tag och svarade sedan - Ja. (Vilket var ett sant svar) 
Man kunde nästan se när hans flickvänns hjärta brast mitt itu. Den blicken av besvikelse är något jag sent kommer att glömma.

Frågan efter var ommöjligt lika jobbig, den löd - Föredrar du blondiner framför brunetter ?
Frågan i sig var inte speciellt farlig, förutom det lilla faktum att hans flickvänn var brunnet,
och att han dessutom svarade - Ja, jag förderar blondiner. (Vilket var ett sant svar)
Man kan ju inte direkt säga att det svaret gottgjorde hans lite sämre svar på den föregående frågan.

Frågan efter det var - Önskar du att din flickvänn hade silikonbröst ?
Linus svarar - Ja.

Det svaret får det att göra ont i magen, och man lider verkligen med flickvännen som sitter där och i princip får höra hur otroligt ful hon är och att han skulle byta allt på henne om han kunde.
Att det var den sista frågan för programmet var något som kändes mer skönt än tråkigt. Frågorna blev så otroligt taskiga att det inte var roligt längre. Istället kände man stor sorg för den stackars flickan som fick sitta där och ta smäll efter smäll av sin pojkvänn.

Det skulle inte förvåna mig om Linus får sova på soffan resten utav året. Att paret firade 5 år tillsammans just den dagen då programmet spelades inn är inte något som lär ha gjort saken bättre. Jag är nämligen HELT säker på att den flickan inte kunnat drömma om ett bättre sätt att fira 5 år som ett par.

//Robin

RSS 2.0