Lördag

Igår så kollade jag på filmen I Am Legend. Om jag vetat vad den handlar om så skulle jag aldrig sett den. Inte på grund utav att den hade en dålig handling. Tvärtom så var handlingn riktigt bra. Dock så klarar inte mitt hjärta läskiga filmer. Så fort det blir mörkt och man hör den där musiken som säger att snart kommer något hända. Då får jag panik. Jag tvingades tre gånger till att ta av mig hörlurarna och kolla utan ljud. I övrigt så var filmen riktigt bra och jag kan varmt rekomendera den. 

Idag så har jag varit och slagit lite golfbollar. Trots att det var svin kallt ute så gick det hyfsat. Iallafall med tanke på att jag inte hållt i mina golfklubber sen i november månad.  
Nu blir det ännu ett avsnitt av Gossip Girl. Sen ska jag över till min mormor & morfar.
Eftersom att min mamma ska ha en tjej middag. Så är resten av familjen inte välkommna på krokvägen 36 längre. Därför ska jag sova hos mina morföräldrar. Senast jag gjorde det var när jag gick i 3an typ. Så det ska bli super kul :)
 
Credits to Klara som tog bilden på mig och Robert.
Vi på robinochrobert.blogg.se Tackar och bugar ! 


Dagens låttips : We´re in this together - Amy Diamond

///Robin 

GG.

Efter en timmes försök att få med någon på att göra något. Gav jag upp. Istället bestämde jag mig för att börja kolla på Gossip girl ! Det var på Nelly:s rekomendation som jag kollade på det första avsnittet. Jag kan inte säga att jag blev speciellt biten. Efter att nu kollat dom tre första avsnitten känner jag att serien stigit en aning. Dock är den inte i närheten utav Prison Break eller Heroes.

Dessutom har jag tagit tag i bloggen ! Ni som vill kontakta oss med klagomål, kärleksbrev eller förbättringsområden. Kan nu skriva till [email protected]

Som ni uppmärksamma läsare kanske redan lagt märke till. Så har vi nu även fått upp en bild på oss bloggare.
Bilden är ett år gammal och vi har båda förändrats ganska kraftigt. Men man kan ju iallafall få en liten uppfattning om hur vi ser ut.

Här kommer bilden i förstorad variant.

Jag till vänster och Robert till höger.

Nu blir det nog ännu ett Gossip Girl avsnitt.

//Robin


Smurf !

Jag är en jäkel på att rita !
Teckningarna ser ut som levande, färgglada mästerverk.
Picasso´s tavlor framstår som verk utav färgblinda 5-åringar jämfört med minna. Jag är så lyrisk att jag skulle kunna tänka mig att köpa mina egna tavlor.
Min talang fann jag för endast några timmar sedan. Mina två kusiner Timothy och Tindra satt och bad mig att rita en Smurf. Jag berättade att jag verkligen inte kan rita fint alls och att dom borde fråga någon annan. Trots det fortsatte dom att böna. Som den snälle kusin jag är tog jag fram en penna, ett papper och började rita.
Efter några snabba svicsh med pennan och några suddade linjer med ett suddigumm. Var teckningen klar.
Till min stora förvåning så såg det ganska bra ut.
Okey, jag erkänner att man kanske inte riktigt såg att det var en smurf. Men det såg defnitivt ut som en jultomte med blå hudfärg. Vilket är ett stort framsteg. Speciellt då jag tills idag endast ritat steck-gubbar.
Dessutom vill jag påpeka att skillnaden mellan en smurf och en blåhyad tomte inte är stor alls ! 
Tyvärr, tyvärr, gick min kusin hem innan jag fotograferat teckningen. Jag får traska över någon dag och fotografera den så att jag kan visa er. 
Vi kanske tillochmed kan ha en liten budgivning för mitt allra första mästerverk.

Idag har jag dessutom inset att jag ännu en gång har byt musik-smak !
Hur ska man annars tolka, att jag nu har så många Amy Diamond låtar på mitt biblotek att jag tvingas lägga upp en map med bara hennes låtar ?

            <----  Innehållet i Amy Diamond Mappen

Alltså har jag nu på mindre än ett år gått från att gilla all sorts musik till Punk -> Emo -> Rock -> Fjortis dunk -> Amy Diamond. Vem vet vart denna kedja kommer att sluta ?


//Robin

Toalett-kriget

Benner är hemma igen.
Detta betyder att "toalett-kriget" fortsätter. Jag sitter i skrivande stund och tänker ut en ny strategi.
Tankebanorna går i att antingen ta luftvägen. Eller att kanske slå till när han sover.
För dom som inte vet vad jag menar med "toalett-kriget" så kan jag förklara.
En dag när jag glad och nöjd satte mig på toaletten för att göra nummer två. Upptäckte jag plötsligt att det enda toapappret som fanns kvar var en liten, liten, liten bit. Som någon lagt kvar bara för att slippa gå ner och hämta en ny rulle. Som tur var hade jag inte börjat med " dom stora grejerna" och kunde lite smått irriterad kila ner och hämta en ny rulle.
När det en vecka senare hände igen rann bägarn över. Jag gick ännu en gång ner och hämtade en ny rulle. Men denna gången hängde jag den åt fel håll. Som en liten demonstration.   


Trots mitt uppenbara tecken på missnöje har han fortsatt att jävlas.
Som en lite välkommen tillbaka present funderar jag på att nu möbblera om lite i Benners rum. Han gick för ett par timmar sen ut. När han sen i natt lite onykter smyger in på sitt rum kommer han att stöta ihop med allt och lite till.
Nackdelen med detta är att jag antagligen kommer att vakna pga alla han svordomar över att saker inte står där dom brukar. Men det får det vara värt !  

//Robin

GBG & Påsk

                                       Alla heter Glenn i Göteborg
                                           08 Sthlm VS 031 Gbg 
      Så löd texten på 20 t-shirtar som under fyra dagar strövade runt på göteborgs gator.

Med en stark stockholms dialekt satt vi på spårvagnen och konstaterade högt och förvånat att det finns bussar ute på landet. (Nästan så att man förstår att folk blängde ilsket.)
I allmänhet så levde vi ganska gott upp till fördomen att stockholmare är kaxiga. Inte nog med att skön-sång med en text som löd hata, hata, hata göteborg fyllde göteborgarnas öron. Vi var dessutom "roliga".
Robert fråga en medelålders tant som såg någorlunda snoffsig ut
- Ursäkta vad odlar du för något ?
Tanten stirrade lite förvånat på Robert och svarade sedan
- En gata.
Den som förstår vad hon menade med det är varmt välkommen att förklara.

Vi hade tyvärr lite mindre framgång på innebandy-plan. Dom två första matcherna ledde vi båda med 2-1 och båda matcherna slutade det med att det andra laget lyckades slänga in två mål mot slutet och vi förlorade med 2-3.
Den sista matchen lyckades vi bättre då vi vann den med 4-2. Det riktigt intressanta med den matchen var att dessa göteborgare var riktigt kaxiga av sig. Deras spelare hade vräkt ur sig kommentarer som
 - du är så dålig
- din fula noll-åtta
Men min favorit var när dom gick fram till Wille och med den största göteborgs dialekten sa
- Ja ska mörda dej
Givetvis är det helt hemskt vad dom sa men dialekten gjorde att det lät väldigt komiskt. Inte ens en 5-åring hade blivit skrämd.

Dessutom har jag och Robert lärt oss att prata göteborska ! Så vi kommer nu när skolan börjar igen. Hacka på alla " Jevla Nöll-Ötter



Idag så har äntligen den efterlängtade påsk-middagen med familjen ägdt rum. Stämningen var glad och trevlig. Min mormor hade till min stora glädje gjort toast-skagen. Det finns ingen som gör så god toast-skagen som henne. Min kusin Timothy hade gjort mig en väldigt fin teckning som snart ska sättas upp på väggen.
Han berättade senare att han och hans yngre syster Tindra sett en död hare.
- Och då blev Tindra jätte ledsen sa han.
- För hon trodde att det var påskharen.
Dom måste vara världens gulligaste !
image25




Dagens låt : Don´t cry your heart out - Amy Diamond

///Robin

Tröööött

Hemma !
6 timmars bussfärd. Nu är jag hemma igen !
Mina ögon håller på att falla ihop. Eftersom att jag vill ge allt jag upplevt i göteborg en rätvis chans. Så ska jag ta och skriva om allt som hänt, imorgon.

Godnatt !

//Robin

Götet !

Resa,resa, resa.
Ja, detta är ju egentligen Elin´s replik. Sen hon är borta i thailand så känns det som att jag får använda det uttrycket lite.
Jag använder det inte bara för att jag tycker att det är ett väldigt fint uttryck. Utan det är ungerfär så jag känner just nu.
Thailand, Åre och imorgon Göteborg. Knappt hinner jag komma hem innan det bär iväg igen. Givetvis är jag jätte glad eftersom att jag älskar att resa. Tyvärr så måste man ju packa när man ska åka.
Varje gång jag kvällen innan, tittar ner på golvet där min tomma resväska ligger. Känns det ohygligt jobbigt. Den stora högen med kläder och diverse prylar som ska in i resväskan får knuten i min mage att dra åt ännu hårdare.
Jag har aldrig riktigt förstått hur allt tillslut går ner i väskan. Jag börjar smått misstänka små tomtar som jobbar på natten för att få min resväska klar.
Från Göteborg kommer Robert och jag att få det svårt att blogga. Så detta kommer vara det sista inlägget på cirkus 3 dagar.

Idag har jag gjort klart svenska-arbetet om min praktikplats. Uppgiften handlade till stor del om vad jag vill göra när jag blir stor. Självklart skrev jag blogga ! Jag menar skulle inte det vara super ? Jag skulle kunna bli en såndär mode-bloggare som skriver vad jag har på mig för dagen, att jag shoppar för 10 000 kr i veckan och säga att alla kvinliga idrottare ser ut som män. Ändå skulle jag få tusentals läsare varje dag och pengarna skulle strömma in.
Det vore livet det !
 
Imorgon ska jag gå upp runt klockan 05.50 !
05.50 På morgonen !
Hur jag ska klara av det har jag ingen aning om. Robert hade ett förslag att jag inte skulle sova alls. Då skulle jag ju liksom inte vara trött när jag vakna ! Jag känner sådär till den iden antagligen kommer jag väll bli super trött på bussen sen. Robert däremot tyckte att han fått århundradets snilleblixt och kommer antagligen att genomföra sin plan. Vi får se imorgon !
Nu ska jag sova. Godnatt !


/////Robin

Schlaaaaager

Jag känner nu att mina inlägg blir allt kortare och kortare. Samtidigt som dom blir allt sälsyntare.
Till råge på allt så verkar det som att min kompanjon har tagit semester från bloggandet.
Kanske går Robert bara igenom en tuff tid. Så jag tycker att vi alla får se till att vara extra trevliga mot Robert när vi ser honom.

Idag har jag varit sjuk. Eftersom att jag knappt lämnat mitt rum så är väll det mest spännande som hänt under dagen. Kanske att jag lyckades läsa samma sida i en bok 3 gånger untan att förstå ett ord som stod.
Ganska snabbt insåg jag att det antagligen var dags att lägga ifrån sig boken.

Istället satte jag mig vid datorn ett tag. Som den "Schlagerbögen" jag är surfade jag in på melodifestivalens hemsida.
Och vad får jag se där ? Jo, nämligen röstresultaten från deltävlingarna !
Gert fylking från rix fm har veckan innan finalen, hållt en Christer till belgrad kampanj.
Där har han även nämt att Christer ska ha fått 78 % utav rösterna under sin deltävling. Detta ska enligt han stämma till hundra procent och ska ha kommit från svt.
Nu kan vi, kanske som första blogg avslöja att detta inte stämmer ! Den som kammade hem dom flesta rösterna under den första deltävlingen var ingen mindre än Amy ! 
image24
Med lite enkel huvudräkning (miniräknare) kan vi konstatera att 
Christer sjögren fick ca 25% 
Amy Diamond fick ca 29 %     Utav alla röster.
 

Här kommer en lista med intressanta siffror angående röstningen.

Minst röster av alla bidrag : The Nicole - Razborka (6 121 st röster)

Mest röster i möte i andra chansen : Carola & Andreas vs Nordman (516 471 st röster)

Flest röster i deltävling :Charlotte Perreli - Hero (236 404 st röster) Hon fick 33 % av alla röster !



///Robin

Min profetia

Om man nu tar en titt ut genom fönstret, så ser man ett klart tecken på att min profetia håller på att gå i uppfyllelse. Det snöar. JIPPIE ! (NOT)


//Robin

Tystnad

Det har nu varit tyst på bloggen ett tag. Detta är en blandning utav att jag inte riktigt känt mig på humör för att blogga. Sen har det infunnit sig vissa komplikationer med sveriges absolut segaste dator.
Men jag tänkte att jag nu i pausen av vallander filmen och med Thank you - Amy Diamond spelandes på högsta volym ska slänga ihop ett inlägg. Ja, ni vet väll antagligen vem som fick mina röster igårkväll.
Trots att bästa låten inte vann känner jag mig nöjd med lördagskvällen. Redan första gången jag hörde Thank you var jag ganska tveksamm till att den skulle vinna. Men jag tycker att Amy gjorde en fin prestation och att hon kan vara nöjd med sin placering.
Charlotte Perelli känns som en bra vinnare. Även om Sanna Nielsen har en grymt fin låt så tror jag att hero klarar sig bättre i Europa.

Idagarna fick jag och robert stämpeln "schlagerbögar". Detta efter att vi båda medgivit att vi flertalet gånger kikat in på melodifestivalens hemsida för att kolla läget.
Nästa år kanske det blir kompisarna robin och robert istället för bröderna rongedal. vem vet ?
När vi ändå är inne på melodifestivalen kan jag nämna att jag idag fick en chock när jag entrade övervåningen och kikade in mot benners rum för att hälsa. Då satt där Björn Gustafsson !
Nej det gjorde han såklart inte. Det visade sig att Benner byt stil och skaffat gyllene lockar.
Jag hoppas bara att han förstår vilka enorma förväntnignar som ligger på hans axlar nu.

Ni får ursäkta för stavfel då jag inte hunnit kolla igenom texten.

Godnatt

///Robin

Bestofblocket

Dagen på Argoflex var ovanligt händelse fattig. Eftersom att vi inte fått in någon ny beställning så bestod dagen utav kort spel och många timmar framför datorn. Inte ens datorn kan hålla en sysselsatt i 8 timmar. Men som tur är finns det några sidor som är "lifesavers". Jag pratar då om t.ex. jesper.nu, kossan.se och teagames.com.
Men den som är den bästa utav alla på att slå ihjäl ett antal timmar är bestofblocket.se. 
För den som inte hört talas om denna härliga sida, så kan jag berätta att det där finns roliga annonser som folk lagt ut på blocket.
Här är några favoriter från dagens läsande.

Världens Sämsta bil kan bli din
http://www.bestofblocket.se/bilder/blocket_396.jpg


Bollsinne Reas ut
http://www.bestofblocket.se/bilder/blocket_592.jpg




Världens sämsta bil kan bli din
http://www.bestofblocket.se/bilder/blocket_615.jpg


Enjoy !


////Robin

MorgonSoffan

Morgonsoffan, sveriges nya humor program, ett helt fantastiskt program som får fram det bästa från sveriges humor-elit.
Så skulle jag verkligen vilja säga. Men om jag sa så, då skulle jag ljuga lika mycket som om jag sa att jag trodde att Christer Sjögren har en stor chans att vinna på lördag.
Tyvärr så är Morgonsoffan bland det sämsta svt producerat och då är antik rundan inkluderat.
Manuset får briljante Björn Gustafsson att framstå som en tråkig, deppig Svensson. Nästan tur att han bara får vara med under enstaka minuter under ett helt program.

Efter endast 3 månader av 2008 känns det som att vi enkelt kan utse årets flopp. Inte en liten heller, hela sveriges humor-elit och dom lyckas inte locka till ettt enda skratt under hela sändningen.
Jag börjar nu smått misstänka att svt drogat komikerna och sedan fått dom att skriva på.
I en jämförelse så skulle bingolotto framstå som extremt roligt och sevärt.
Men jag är inte långsint, tack vare Björn Gustaffsons briljans i såväl melodifestivalen som parlamentet tänker jag ge Morgonsoffan en andra chans. Men bara en till. Om dom sumpar den då misstänker jag att dom inte bara tappar en tittare.




//// Robin

Em boll ger bula :D

Tja!
Idag har jag o rasmus som vanligt börjat med att städa, diska o moppa :S.
Johan som kommer med lite sköna kommentarer var sjuk idag så det var ganska tråkigt idag.
Idag har vi fått trycka också och gått igenom IFK Sthlms beställningar när vi fick reda på att en sponsor betalar alla kläder,skor,bollar ja allt möjligt :S. Vi kollade också hur mkt allting kostade och när jag såg det så sa jag " Jag vill SPELA med IFK STHLM", för de hade fått skor för 1500:- per person och kläder för 2000:- per person
Senare på dagen blev det roligt för jag o rasmus stod och testade nya EM-bollen som vanligt :D.
Vi stod och bollade när mängder av kunder kom stormande in och alla tittade på oss snett -.-.
Rasmus började stå och dagdrömma när vi stod o kastade, jag kastade bollen mot rasmus och trodde att han skulle ta emot den o kasta tillbaka men så blev det inte bollen gick förbi händerna och träffade rakt i nyllet  XD.
Jag stod o as garva rasmus stof och skrattade lite lätt men han kommer iaf få en stor j*vla bula i fejset .


Allt för mig idag.



//Robban

Midsommar - 5 C och snö


Dagen var ganska lugn på praoen. Vilket var tur pga av att jag känt mig ganska stel och haft hyfsad träningsvärk.
Vi har nu fått iväg våra 2500 slangar. Puuuh !!!!! 
Mina arbetssysslor var alltså borta. Istället har jag lyssnat på radio och hjälpt till med det jag kunnat.
Efter ett tag fick jag börja såga rör med en stor maskin som hade en snurrande, rund såg. Eftersom jag har lite utav en "maskinfobi" kändes det till en början ganska jobbigt. Men jag övervann min rädsla och jag skriver nu med alla händer och ben i behåll. 

Under lunchen spelade vi kort. (Jag fölorade hela tiden.)
När jag satt och slickade upp det sista från min matlåda hörde jag en medarbetare säga - Vilket hemskt väder ! 
Det måste vara den mest använda meningen i svenska språket. Vi klagar alltid på vädret. När vi är sjuka är det vädrets fel. När nått går fel då är det också vädrets fel.
Men hursomhelst samtalet fortsatte och jag lyssnade lite halvt.
Medarbetare # 2 - Jaa det har ju inte varit någon riktig vinter ens ! 

Medarbetare # 1 - Nej. Senast det var en såhär varm vinter var någon gång runt 1731. 
                                 Och då hade dom is på midsommar afton ! 

Så nu gott folk vet vi alltså vad som väntar ! 
Det blir till att åka skridskor runt midsommarstången. Sen kan man avsluta med snöbollskrig och lite pulkåkning. Kan det bli bättre ? För det finns väll inte en människa som längtar till sommaren ? 


///////Robin     
 

Friskis och Svettis


Armarna går knappt att lyfta, benen känns som två degklumpar och min kropp skriker.
Jag förstår nu exakt vad Tore menade när han sa att han hade ont i själen.

Så vad har jag gjort denna dag som slitit så enormt på min arma kropp ?
Sprungit marathon ? Åkt Vasaloppet ?
Nej. Jag har varit på Friskis och Svettis !
Tills idag har jag haft en del förutfattade meningar om just Friskis och Svettis.
Bland annat att det är ett ställe dit medelålders kvinnor som aldrig tidigare tränat i någon form går för att "träna". 
Ett träningspass som går ut på att man går upp och ner för en bräda och drar lite i gummisnoddar. 

När jag fick höra att vi i innebandylaget skulle gå dit var min första tanke att metrarna från bilen till lokalen skulle vara jobbigare än själva träningspasset.
Men jag hade fel. 
Träningen leddes utav två medelålders kvinnor, varav en utav dom hade armar som minna lår.
Efter endast 20 minuter kände jag mig helt slut. Då hade vi endast gått igenom halva programmet. 
Dom sista minutrarna vet jag inte hur jag klarade av utan att svimma. Det värsta är att vi ännu inte är klara med Friskis och Svettis ! På torsdag ska vi ha ännu ett pass. Jag får se till att bli sjuk innan dess. 
Någon som inte var med på dagens pass var vår käre vänn Robert !
När det började kännas som tyngst kom Robert fram till mig och viskade - undrar om man inte ska fejka lite illamående. Två minuter senare satt han där och såg helt grön ut i ansiktet. Med ett gäng snälla föräldrar i ring som gav Robert något att äta och dricka. 
Jag blev smått överraskad utav Robert. Han är en otrlogit bra skådespelare. Speciellt spyan gjorde att helhetsintrycket blev väldigt trovärdigt.   

Nu ska jag ta och koppla av med lite cola, bästa platsen i soffan, chips och en wallander rulle.



///////////Robin


Robin Björkman


Christer Björkman har fått en efterträdare.
Ingen mindre än moi !
Vi hade lite utav en tävling om vem som kunde pricka ut rätt namn på andra chansen trädet.
Andra chansen trädet som jag förövrigt imorgon ska tatuera in på ryggen.
På första duellen var det två män i familjen som var stensäkra på att E-type och the poddles skulle gå vidare.
Benner sa dessutom - lyssna på mig jag vet vad svenska folket vill ha.
Själv hävdade jag bestämt att det tveklöst skulle vara Sibel som gick vidare.
Efter det var det dax för Ola vs Caracola. Ännu en gång gaddade plastfar och plastbror ihop sig och sa att Caracola skulle vinna. Jag som visste bättre sa att Ola skulle vinna.
Tyvärr så åkte ju Carola/Andreas ut. Jag trodde nämligen på dom.
Det var den missen som stoppade mig från att ha 100 % rätt. Då jag nämligen förutspådde att Suzzie Tapper skulle ta sig vidare.
Eftersom att dt nu visat sig att jag har en otrolig talang på att förutspå vad som slår, så tycker jag att vi ger Björkman sparken och sätter in mig som efterträdare.



SUPER SKRÄLLEN ! : Upptaget och konstiga meddelanden

Ja,så lyder redan rubrikerna på aftonbladets hemsida.
Jag tror personligen att Nordman vann pga av att dom fick fler röster snarare än att Carola/Andreas nummer inte gick att ringa på. 
One Love, kändes som en medelmåttig låt som bara hade en ända fras.
Det var snudd på att den kändes utspelad redan efter första gången man hört den.
Jag gillade inte Nordman. Men jag kan mycket väll tänka mig att det fanns gott om andra svenskar som gjorde det.

Någon som var bra var Sibel. Ingen kan väll ha missat hennes glädje efter programmet.
Hon hade ett enda svar på alla frågor som reporten ställde. - Åhh gud ! Jag är så glad att jag gick vidare !
Hon utstrålade en värme som jag endast tidigare sett från tvillingarna i år.
Den där värmen som gör att man bara vill gå fram och ge dom en stor kram liksom.
Överhuvdtaget tycker jag att man kände sig otroligt varm och kärleksfull under hela hennes framträdande.

Tyvärr kommer hon ju inte ha en chans mot den solklare vinnaren

Amy Diamond ! :D






    

                    Krambjörnar.


////Robin

Socker Och Slangar

        Hej jag heter Robin och jag är sockerberoende.


Jag har nu under en tid börjat äta elefant-mängder bitsocker. Beroendet började med att jag tog en eller två bitar för att lindra min kurrande mage. Allt eftersom har en sockerbit blivit till två och två har blivit till tre osv.
Idag kände jag att det gått helt överstyr. Bägaren rann över då jag efter att ha slukat ett antal sockerbitar kände en stor smärta i magen. Den första lösningen min hjärna kom upp med var, ta en sockerbit. Det löser säkert problemet.
Men Icke...
Smärtan vart värre och jag känner nu att jag måste ta tag i mina problem.

För att klargöra så menar jag med sockerberoende inte att jag äter för mycket godis och läsk.
Sånt sockerberoende finns inte. Det är bara sånt som renlevnads människor hittar på för att man ska sluta äta godis.
 Jag menar riktigt socker. Bitsocker, sånt som man stoppar i kaffe.
Under två dagar har jag lyckats med bedriften att nästan ta slut på ett helt packet på egen hand.
Något jag inte är allt för stolt över.

Jag vill nu be er läsare om hjälp. Finns det något avvänjnings schema eller kanske AA-möte för socker beroende?
Om det så finns eller om någon har en anna alternativ lösning får ni gärna höra av er.
Tills vidare ska jag nu försöka hitta sötningsmedel i bit form. 
Sötningsmedel ska ju trots allt vara bättre än socker.

Nu till något roligare, det är nu helg ! 
Jag tror att en helg sällan varit så längtad som denna. Äntligen kan mina svarta, blås täckta händer få vila. 
Vi är nu helt klara med att montera dom 2500 slangarna som vi fått order på. 
Det återstår nu bara att prov-trycka och sedan packetera ner och skicka. 
För dom som inte vet och aldrig monterat slangar kan jag säga att 2500 stycken, det är minsann en jävla massa slangar. 



//////////// Robin

Argoflex

Idag så var det min första dag på Argoflex.

Argoflex är ett ganska speciellt företag. 
Efter ynka 9 timmar som praktikant känner jag att jag klurat ut allt vad Argoflex handlar om.
Argoflex är ett företag där det gäller att chansa vid rätt tillfälle, spela smart, ha koll på sina konkurrenter och undvika strecken.   

Argoflex handlar helt enkelt om kortspel. När man först kommer in på morgonen sätter man sig ner vid ett bord, med en kopp kaffe och ett gäng kort i hand. Man spelar ända tills någon, lite tyst mumlar om att det kanske börjar bli dax att arbeta. Då ställer sig alla smått generat upp och börjar med släpande fötter gå mot sin arbetsplats.

Under arbetet tänker man på alla giv, man funderar på hur man skulle ha spelat för att ha sluppit få dom där 5 svidande strecken.
När det sedan är tid för lunch tas kortleken snabbt fram och man börjar glatt spela.
Man ägnar så mycket uppmärksamhet åt kortspelet att man knappt märker vad man äter. 
Om jag smög ner en groda i en utav arbetarnas lunchlåda tvekar jag inte en sekund på att han inte skulle märka att hans kyckling med curry smakade lite konstigt. 

Efter lunchen blir det tillbaka till arbetet. Men efter bara en halvtimme kommer någon med den geniala idén att man kanske skulle ta en fika och spela lite kort. 
Genast är dagen räddad.

Som praktikant hade jag till en början lite svårt med kortspelet. Jag tog fem raka streck och blev den största förloraren någonsin. Efter det förlorade jag vad som länge såg ut som en hoppfull runda "gurka". 
Men sedan vände det och jag mer eller mindre dominerade den sista rundan gurka. 
Efter en lång och hård kamp blev det till sist lá chef som gick förlorande ur striden. 
Något vi andra anställda var otroligt nöjda med

Jag ska nu ta mig en stund och öva på lite kortspel så att jag imorgon kan glänsa lite. 


/////Robin

Arbetet är tufft

Hej!
Idag var min dag på bareko tuff, det var mycket tunga kartong lyft och väldigt mycket sortering.
Men det var ganska lungt med kunder så det blev lite vila då och då.
Igår bestämde jag och Robin att vi skulle gå första golfrundan i påsk för det är då de öppnar :D:D(LÄNGTAR)
Praoen var rolig och det blev mycket skämt ifag också, blandannat om när Lindwall pratade om WoW.
De började snacka om att de hade en prao elev så var jättetrött påmåndagen, de frågade varför han var trött.
Han hade varit uppe till 06:00 för att spela WoW :S.
På fikat berättade de också att en kund som hade kommit in hette Ann Ahl och det låter lite kul när man hälsar :P.
- Hej, Ann Ahl-
:D:D
Jag har fått ont i ryggen som inte är så skönt men det får duga :P.


Allt för mig!



////Robban

Ibland är livet hårt

Idag var det min sista dag som prao-elev hos Transatlantic. 

Dagen spenderades till stor del med att åka lastbil i cikus två timmar.
Jag kan glatt säga att jag iallafall hade trevligt sällskap. 
Sällskapet bjöd dessutom på en glass mot färdens slut. Glassen blev, efter noggrant tänkande en 88a. 
När jag satt i lasbillens stora förarhytt kom jag på att det var årets första glass som jag åt i sverige ! 
När jag var i Thailand blev det ett antal glassar. Men den här var den första på hemmaplan så att säga.
Kanske det var därför som den smakade lite extra gott. 

Men imorgon är det alltså nya tider. The wind is vänding. 
Imorgon klockan halv åtta hämtar min gudfar mig, för att köra mig till Argoflex.
Bakom Argoflex´s dörrar väntar 8 timmars slit !
Jag kan knappt vänta.

Jag kommer alltså nu, byta från att spendera en dag på en lastbill med glass i hand, kolla dem senaste prison break avsnitten och spela på datorn. Mot att arbeta slita och dra.
 
Så om det inte kommer ett inlägg från mig på ett tag så vet ni varför.
För att jag jobbar arslet av mig på dagarna och när jag kommer hem, direkt går och lägger mig.



///////Robin

Min första dag på jobbet

Idag så skulle jag inleda mina dagar i det hårda livet.
Jag skulle från idag och två veckor framåt praoa.

För ett tag sedan så lyckades jag smöra mig till praoplats hos min gudfar.(Planen om att supa han full gick i spilror) 
Allting var bestämt in i minsta detalj och jag skulle glatt gått till jobbet imorse (med gå menar jag åka bil).
Men min käre gudfar hade lyckats boka in ett möte uppe i Sundsvall. När han nu var mer än 370 kilometer härifrån insåg vi båda att det skulle infinna sig vissa komplikationer med min skjuts till arbetet.
Så istället bestämdes det att jag till på fredag ska jobba hos min plastfar.
Något jag ännu inte berättat för min lärare. Jag antar att hon lär bli överlycklig. Inte bara det att jag inte lämnade in prao lappen där det stod vart jag skulle praoa, vem min kontakt person var och en massa annan viktig information.
Jag hade nu dessutom byt praoplats en dag innan arbetet började.

Till råga på allt har min stackars plastfar legat hemma och varit sjuk.
Eftersom att han inte ville ta med mig till jobbet när han var sjuk så fick jag ledigt.
Självklart ska jag fortfarande kräva  full lön !
Det var ju trots allt han som sjukanmälde mig så att säga.

Så medans minna klasskamrater slitit en hel arbetsdag, har jag sovit till klockan 11 och efter det haft lite utav ett OC marathon.
Jag han med ungerfär 5 avsnitt av den andra säsongen, innan mitt socker sug blev allt för starkt. 
När jag några minuter senare stod i köket och avnjöt en söt kladdkaka. Såg jag att min underbara mor hade införskaffat nya smaker till sodastreamern.
Något som var ytterst efterlängtat.
Jag har blandat lite olika smaker och tillverkat en läsk som jag vill kalla Robin à la Special.
Den har precis som Philadelphia, en himmelsk smak. 
Priset för denna läskeblask kommer att ligga på cirkus 10 kronor per glas för dom andra familjemeddlemarna.
 Om man är gäst är priset något billigare.

Så om ni någon gång går förbi Krokvägen så se till att ni har en stor plånbok med er. För man blir lätt beroende.


/////Robin

Internet explorer

Hej!
Som ni föjsamma läsare kanske har sett så har inte jag skrivit något på typ 1 vecka.
Det beror på att mitt internet Explorer har lagt av hemma hos farsan, varför vet jag inte:S.
Men nu kommer iaf inlägget.
Idag så började praoen, jag & Rasmus praoar på Bareko och idag så har vi gjort allt ifrån städa till att trycka kläder.
Vi började med att typ sortera strumpor det var ganska kul faktiskt :D.
Vi städade och moppade golvet och vi var kungar på att moppa för vi hade kollat på "Rent Hus", där sa dem att man skulle änvända fingrarna när man moppar så golvet blev skinande blankt. Rasmus och jag kände oss stolta när visåg ut över affären.
Men vid lunch hände det som inte fick hända, Rasmus gjorde bort sig :D.
Johan och Per började prata om Bullerbyn och lite falukorvar och så satt jag och skrattade för de sa bullerbyn hela tiden och som vi töntbergaelever så vet vi vad det är:D:D.

Per - Ja men du vet Pippi Långstrump hade ju en egen bil.
Johan - Ja jusste den där som kunde flyga.
Per - Ja!
Johan - Men vad hade dem som klister så den höll ihop.
Båda pratade länge om vad den kunde heta och när de funderade på om det hette "Karlsson Klister"
Säger Rasmus - Karlsson på Taket eller?
Per & Johan börjar skratta och säger - Du är inte riktigt med i diskussionen elr?
Min dag hittils:D


Allt för mig!



//Robban

Home sweet home

Home sweet home. 

Ja nu är jag alltså hemma igen. 

Mina känslor är i ett ända kaos.
Det känns både skönt, jobbigt, roligt och skit tråkigt ! 
En sak är säker och det är att jag redan nu längtar tills nästa gång. 

Det kanske mest positiva med att vara tillbaka är att jag nu kan rulla igång bloggen igen. 
Som ni kanske sett, gjorde jag ett försök från Åre. 
Det funkade sådär.
Vi hade med oss våran bärbara dator. Dock hade vi inte med oss nån internet anslutning. 
Men så en dag när jag satt och lyssnade på musik från datorn. Så kom en pop-upp fram, med texten 

Ingen av dina vanliga anslutningar går att hitta. 
Vill du ansluta till det öppna nätverket dlink ? 
Ja                                                             Nej 

Jag kan ju då avslöja att jag trots mitt bättre vetande tryckte på ja. 
Allting gick som smort och jag började skriva ett blogg inlägg. När jag äntligen var klar och skulle publicera så vart hela skärmen konstig. 
När jag sedan gick in på vår blogg för att läsa så såg jag att inlägget hade blivit lika oläsligt som kinesisk text. 
På varje ställe jag skrivit ut bokstäverna å, ä och ö så fanns nu där istället tecken som =?, (= , eller &= 
Efter en minuts intensivt tänkande kom jag fram till att nätverket jag "tjuv surfade" från antagligen inte var ett svenskt nätverk och att det därför inte kunde uppfatta å, ä eller ö. 

När min käre kompanjon Robert haft internet problem så har bloggen stått ganska stilla under nästan en hel vecka. 
Men jag kan nu glatt meddela att vi är igång igen !

Idag är det dessutom en väldigt speciell dag. 
Utan att avslöja för mycket så kan jag säga att det är en sådan dag som man blir väckt på morgonen av skön sång. 
Under dagen brukar man kunna få trevliga samtal/sms från släktingar och vänner. 
Jag skulle bara vilja påminna dom som kanske skulle ha glömt bort (elsa) att dem som glömmer kommer att få fjäska och smöra ända tills midsommar. 


/////Robin

RSS 2.0